06 • 11 35 39 67 info@levenspaleis.nl

Massages

Het levenspaleis is een plek waar je lekker in je vel mag zitten. Als dat nog niet het geval is, help ik je graag met een massage. Jouw lichaam is immers je primaire levenspaleis en dat verdient aandacht.

De massages kunnen hier in het levenspaleis plaatsvinden, maar ik lever ook massages aan huis.

Er zijn verschillende redenen om je te laten masseren:

Je wilt je eens goed ontspannen en je lijf wat aandacht gunnen. Dan ben je toe aan een ontspanningsmassage.

Je hebt spierpijn, gewrichten die stijf voelen, je voelt je stug en hebt last met bewegen. Dan ben je toe aan een gerichte therapeutische massage.

Soms is er onrust in je lijf en je geest en werken die niet lekker samen. Dan kan een integratieve massage uitkomst bieden.

Deze drie namen staan los van de technieken die ik toepas. Ze geven de intentie en het doel van de massage weer. Het is goed om te bepalen met wat voor doel je een massage wil.

Techniek en stijlvormen van de massages:

Zweedse massage
Dit is de meest bekende vorm van masseren. Je ligt op een tafel waarop ik je spieren en huid kneed en strijk. Ik mobiliseer zacht je gewrichten en je lichaam ontspant lekker. Dit is het type massage dat je het meeste tegen komt in salons en bij sauna`s.

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage richt zich op de lagen tussen de huid en de spieren er onder, de lagen tussen spieren onderling en de lagen tussen organen en de weefsels daar omheen. Dit is in het algemeen geen “pleziermassage”. Het loswerken van bindweefsels verhelpt verklevingen, waardoor spieren weer vrij bewegen, ingewanden weer spanningsvrij worden en daardoor beter functioneren of ligamenten losser worden en gewrichten en de weefsels daaromheen vrij kunnen bewegen. Helaas doen deze technieken een beetje pijn. Dat hoeft niet heel vervelend te zijn, maar de meesten vinden het niet heel prettig. Een effect van bindweefselmassage kan ook zijn dat door het losmaken van fijnere structuren in je lichaam je lichaamsenergie weer beter gaat stromen.
Bindweefselmassages zijn een uitkomst voor posttraumatische verklevingen, bij voorbeeld littekens door operaties of spierverklevingen na een verdraaiing. Hoe pijnlijk het ook is, ik heb kleine wonderen gezien in dit werk. Zoals iemand die 4 jaar na een kruisbandoperatie haar knie nog niet lekker kon buigen en strekken. Na 6 behandelingen kon ze weer pijnvrij lopen en heeft haar oude hobby hardlopen weer opgepakt.

Warmwaterkussen massage
Bij een massage op een warmwaterkussen lig je op het kussen. De warmte trekt in je lichaam, je ligt lekker zacht als op een waterbed en de knedingen, strijkingen en drukpuntpressies gaan tussen je lichaam en het kussen door. Er word geen extra druk op je lijf toegepast, jouw lichaamsgewicht bepaalt de druk die er is. Water draagt je en water heeft een super energiegeleidend en -absorberend vermogen. Na een warmwaterkussen massage voel je je een stuk lichter.

Thai Yoga massage
Dit is een oude massage- en gezondheidsbehandeling die volgens de overlevering is begonnen door de fameuze dokter Shivago (de lijfarts van de Shodona Guatama, vader van prins Shidartha Guatama die verlichting vond en de Boeddha werd). Thai Yoga massage word vaak Yoga voor luie mensen genoemd. Waar je bij yoga zelf je lichaam in strekkingen en draaiingen brengt, doet de masseur dit voor je tijdens een Thai Yoga massage.
Je lichaam wordt gestrekt gemobiliseerd en met het geleidelijk druk geven op spieren en energiebanen los en soepel gemaakt. De lichaamseigen energie kan weer vrij stromen. Een behandeling duurt meestal anderhalf tot twee uur, de kosten zijn navenant iets hoger. In overleg bepalen we de duur en kosten, schroom niet dit te doen.

Therapeutisch vliegen/ Thai fly
Bij deze behandeling ontvang je een korte opwarmende thai massage van ongeveer 20 minuten, vervolgens ga je vliegen op de handen en voeten van de masseur, die rekt strekt, draait en masseert je lichaam in een waarlijk multidimensionale massage ervaring. Je weet soms even niet meer waar je bent in de ruimte, wat onder of boven is, je voelt dat je vliegt. Na het vliegen kom je op de grond op een futton liggen en krijg je nog 20 minuten een nabehandeling waarbij je weer land op Aarde en in je lijf.

Ik heb veel verschillende technieken geleerd in de vele cursussen die ik gevolgd heb en in de massages die ik geef combineer ik deze vaak zodat de verschillende eigenschappen en voordelen er van bij elkaar komen en de cliënt het beste ontvangt voor zijn of haar lichaam.