06 • 11 35 39 67 info@levenspaleis.nl

Yoga-lessen

in Het Levenspaleis

In het levenspaleis kan je groepslessen volgen op de momenten die in het rooster zijn aangegeven en je kan privé lessen boeken op afspraak.

Alle yogavormen waarbij je met je lijf bezig bent en houdingen (asana’s) aanneemt zijn een vorm van HattaYoga. Of je nu YinYoga, Vinyasa, Anusara, Acrobatische, Dru of Iyengar Yoga doet, het zijn allemaal vormen van of stromingen binnen Hatta Yoga. De meeste Yoga die tegenwoordig in Yogastudio’s en -scholen wordt beoefend, is een vorm van Hatta Yoga waarin je door het doen van houdingen je bewustzijn verbindt met je lichaam, hoe het voelt, beweegt en jij je lichaam ervaart.

Je lichaam in bezit nemen

Door het doen van deze vormen van Yoga, neem je je lichaam meer en meer in bezit en ga je het beter beheren. Je bent beter in staat om je vermogens, kracht en bewegelijkheid of lenigheid te kennen, de grenzen daarvan te erkennen en waar gewenst en mogelijk stapje voor stapje te verleggen. Je zult merken dat door je lichaam in bezit en beheer te nemen, je ook je gevoel,  emoties en gedachten daarover beter gaat begrijpen en er meer grip op kan krijgen.

Via de verbinding van bewustzijn en lichaam maak je ook een verbinding met je geest, mind of psyche: je leert je eigen gedachtengangen, gevoelens, emoties en hun reacties op je lijf of de wereld om je heen steeds beter te herkennen en krijgt daardoor de mogelijkheid ook die in beheer te nemen.

Yoga betekent vrij vertaald Verbinding. Door het verbinden van alle aspecten die je bent, wordt je je meer bewust van het geheel dat jij bent en kun je dat geheel in beheer nemen, onderhouden en sturen. Dat bied je meer grip rust en vertrouwen om jou leven te leiden zoals jij dat wil.

Andere vormen

Er zijn bestaan overigens ook andere Yogavormen dan Hatta. Bhakti is de yoga van devotie waarin veel mantra`s worden gezongen ( denk o.a. aan de zingende HareKrishna’s). Karmayoga  is een manier van denken en handelen waarbij je je verbindt met het doen van handelingen zonder je te laten leiden door je verwachting over het resultaat. Muhamar “Mahatma” Ghandi was een groot voorstander hiervan en liet veel mensen op zijn leefgemeenschappen (ashrams) dit doen als vorm van meditatief corvee. Er bestaan ook mengvormen zoals KundaliniYoga waar houdingen worden afgewisseld met momenten van mantra zang en meditatie. Zie ook Wat is Yoga?

Yoga-lessen in
Het Levenspaleis

 

Vinyasa yoga
vloeiende vormen

Yin Yoga
zacht en meditatief

Yin/Yang Yoga
kracht en ontspanning

PartnerYoga
rustig en met z’n tweeën

Acrobatische Yoga
balans en vertrouwen

Urban Moves flow
yoga, martial arts en dans